Considerem Superaliment o Superfood, aquells aliments d'alta densitat nutricional i altament absorbibles , assimilables i amb molts beneficis per a la salut. 

Xia (Chia): és un aliment ric en minerals, aminoàcids i àcids grassos. Amb una proporció ideal d’omegues, aquesta llavor té un alt poder antiinflamatori. A més, la fibra que conté és una eina terapèutica molt eficaç per combatre el sobrepès, el restrenyiment i els problemes cardiovasculars. 

L’alga espirulina és considerada de naturalesa refredadora i purificadora. Té una afinitat especial pel fetge i contribueix a depurar-lo, així com a nodrir els intestins i la sang.La seva riquesa en clorofil·la li atorga propietats antioxidants i facilita l’assimilació del ferro.Estimula el sistema immunològic...

La maca, aporta forca, resistència i energía. També té efectes molt positius en el sistema reproductor, ja que regula els cicles menstruals, en disminueix els símptomes i augmenta la fertilitat i la libido. És molt recomanable posar cada dia una o dues culleres de postres dins el suc o batut verd.

El cacau  és l’aliment amb una concentració d’antioxidants més elevada del planeta. També és molt ric en magnesi i ferro. El podem trobar en formats diferents i va molt bé barrejar-lo als batuts, iogurts vegetals i postres.

te matcha són les fulles del te verd delicadament mòltes en pols fina. Té unes propietats superiors a la resta, ja que se’n consumeix la fulla sencera. Te un ingredient antioxidant molt potent que ajuda a disminuir el colesterol i el risc de tenir malalties hepàtiques. A mes, conté un aminoàcid únic anomenat L-teanina, que ens aporta energia al cos i ens desperta la ment.

Les baies de goji, originàries de Mongòlia, i el camu-camu i l’açaí, originaris de Sud-amèrica, són fruits molt rics en antioxidants, sobretot en vitamina C, tenen un índex glucèmic molt baix i molta fibra. . El camu-camu i l’açaí se solen comercialitzar en pols, que es pot afegir en batuts i sucs verds. Com a fruits silvestres de proximitat i amb unes propietats similars tenim els gerds, les móres i els nabius.